Studierejser

Links Film Franskundervisning Pariserbilleder Studierejser Coups de coeur Anmeldelser Frankrigskort

 

VUC Lyngby forbereder

Konceptet er meget lig det i ser omtalt nedenfor. Denne gang er studierejsen et tværfagligt projekt mellem fransk og geografi

 

 

Vi er 3 undervisere (Jes Lundt-Hansen, VUC Roskilde Amt, Peter Odel, VUC Nord, og Emma Michelsen, VUC Vest (nu pensioneret)) som har udviklet et koncept for studierejser til Frankrig for franskkursister. Konceptet er blevet brugt med succes gennem de sidste år med kursister fra Greve (Roskilde Amt), Tåstrup, Ballerup (nu Lyngby) (Københavns Amt).

 

I de seneste år har vi lavet følgende studierejser:

Det ligger fast at

  • Vi rejser med bus og overnatter på hotel. (ingen busovernatninger)

  • Rejsen inkluderer hotel, morgenmad, udflugter og visse arrangementer.

  • Rejsen finder sted i ugen før påske.

  • Rejsen planlægges i samarbejde med Dumas-Johansen rejser. Evelyne Dumas-Johansen og lærerne benytter forskellige lokale kontakter i den region, som er rejsens mål, således at rejsen omfatter steder og begivenheder, som den almindelige turist aldrig kommer i nærheden af.

  • Lærerne opretter rejsens hjemmeside til information, dokumenter, links, mm., og vi afholder et fælles orienterende møde inden afrejse.

  • Kursisterne skal kunne lidt fransk og forpligter sig til at deltage i rejsens fælles arrangementer, som foregår på fransk. Vi tolker i rimeligt omfang.

  • Efter rejsen fremstilles en dagbog (på cd-rom) om rejsen og samtlige dens programpunkter. Der bruges både tekst (kursisterne laver referater om alle programpunkter), billeder og video.

  • Vi afholder et après-le-voyage arrangement, hvor vi uddeler cd-rom og evaluerer: Hvad gik godt, og hvad mindre godt? Hvordan var udbyttet af de forskellige arrangementer og programpunkter? Hvad kan vi som arrangører gøre bedre næste gang?


Studietur til Provence...

 

marked i Provence i marts...

 

musikere fra Ardèche...

© Peter Odel 2006